Mézes-mustáros csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mézes-mustáros csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb

Fűszerek ízlés szerint:

  • só, bors, kakukkfű, tárkony, pirospaprika

Továbbá:

  • étolaj/zsír
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek méz
  • 1 ek mustár

Elkészítése:

A mázhoz összekeverünk kb. 2 ek. mézet, 1 ek. mustárt és az összezúzott vagy aprított fokhagymát.

A combokat ízlés szerint fűszerezzük, beletesszük étolajjal vagy zsírral kikent tepsibe.

A hagymát felszeletelve a húsra szórjuk, alufóliával befedjük, majd 200 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.

Amikor már majdnem kész, a fóliát levesszük, és miután kapott egy kis ropogós réteget, rákenjük a mézes-mustáros-fokhagymás mázat, és tovább sütjük úgy 10 percig.

Krumplipürével, barackkompóttal csodás ebédet kínálhatunk vendégeinknek.

Jó étvágyat hozzá!