Mézes-ketchupos csirkefalatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
A bundázáshoz:
- 9 evőkanál finomliszt
- 1 ek étolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 0,5 dl víz
- 0,5 csomag sütőpor
A mázhoz:
- 2 dl ketchup
- 2 ek méz
- 4 ek szezámmag
- bors vagy őrölt chili
Elkészítése:
A húst nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A bundázáshoz keverjük össze a hozzávalókat.
A mázhoz szintén vegyítsük össze a ketchupot a mézzel, a szezámmaggal és egy-két csipet borssal vagy chilivel. A húst mártsuk bele a sűrű lisztes masszába és süssük ki a felforrósított olajban, majd szedjük papírtörlőre.
Ezután tegyük bele egyenként a mézes mázba. Szórhatunk rá még szezámmagot. Köretnek cukorborsós-brokkolis rizst készítettem.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
Chili nélkül is nagyon finom! Érdemes natúran, máz nélkül, csak a “bundás” változatát is megkóstolni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »