Mézes-ketchupos csirkefalatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
A bundázáshoz:
- 9 evőkanál finomliszt
- 1 ek étolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 0,5 dl víz
- 0,5 csomag sütőpor
A mázhoz:
- 2 dl ketchup
- 2 ek méz
- 4 ek szezámmag
- bors vagy őrölt chili
Elkészítése:
A húst nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A bundázáshoz keverjük össze a hozzávalókat.
A mázhoz szintén vegyítsük össze a ketchupot a mézzel, a szezámmaggal és egy-két csipet borssal vagy chilivel. A húst mártsuk bele a sűrű lisztes masszába és süssük ki a felforrósított olajban, majd szedjük papírtörlőre.
Ezután tegyük bele egyenként a mézes mázba. Szórhatunk rá még szezámmagot. Köretnek cukorborsós-brokkolis rizst készítettem.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
Chili nélkül is nagyon finom! Érdemes natúran, máz nélkül, csak a “bundás” változatát is megkóstolni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »