Mézes-ketchupos csirkefalatok recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
A bundázáshoz:
- 9 evőkanál finomliszt
- 1 ek étolaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 0,5 dl víz
- 0,5 csomag sütőpor
A mázhoz:
- 2 dl ketchup
- 2 ek méz
- 4 ek szezámmag
- bors vagy őrölt chili
Elkészítése:
A húst nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A bundázáshoz keverjük össze a hozzávalókat.
A mázhoz szintén vegyítsük össze a ketchupot a mézzel, a szezámmaggal és egy-két csipet borssal vagy chilivel. A húst mártsuk bele a sűrű lisztes masszába és süssük ki a felforrósított olajban, majd szedjük papírtörlőre.
Ezután tegyük bele egyenként a mézes mázba. Szórhatunk rá még szezámmagot. Köretnek cukorborsós-brokkolis rizst készítettem.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
Chili nélkül is nagyon finom! Érdemes natúran, máz nélkül, csak a “bundás” változatát is megkóstolni!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.