Mézes gyümölcsös csirkecomb recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 kisebb csirkecomb
- 10 dkg aszalt szilva
- 2 ek méz
- 2 narancs
- só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az egyik narancsot kifacsarjuk, és a levében elkeverjük a két kanálnyi mézet.
A combokat sózzuk, borsozzuk és sütőtálba rakjuk. Meglocsoljuk a mézes narancslé felével, majd fóliával letakarva fél órát pároljuk a sütőben (180 fok).
Levesszük a takarást, mellé szórjuk az aszalt szilvát és a másik narancsot, melyet gerezdekre vágtunk. Visszatoljuk a sütőbe, és közepes lángon készre sütjük.
Míg kellően megpuhul, megpirul, néhányszor a maradék narancsos lével meglocsolgatjuk.
Hagyjuk, hogy a lé egy részét elpárologtassa, de azért maradjon valami belőle, mert akár párolt rizst, akár krumplipürét kínálunk mellé, meg lehet vele locsolgatni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.