Mézes gyümölcsös csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 kisebb csirkecomb
- 10 dkg aszalt szilva
- 2 ek méz
- 2 narancs
- só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az egyik narancsot kifacsarjuk, és a levében elkeverjük a két kanálnyi mézet.
A combokat sózzuk, borsozzuk és sütőtálba rakjuk. Meglocsoljuk a mézes narancslé felével, majd fóliával letakarva fél órát pároljuk a sütőben (180 fok).
Levesszük a takarást, mellé szórjuk az aszalt szilvát és a másik narancsot, melyet gerezdekre vágtunk. Visszatoljuk a sütőbe, és közepes lángon készre sütjük.
Míg kellően megpuhul, megpirul, néhányszor a maradék narancsos lével meglocsolgatjuk.
Hagyjuk, hogy a lé egy részét elpárologtassa, de azért maradjon valami belőle, mert akár párolt rizst, akár krumplipürét kínálunk mellé, meg lehet vele locsolgatni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »