Mézes gyümölcsös csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 kisebb csirkecomb
- 10 dkg aszalt szilva
- 2 ek méz
- 2 narancs
- só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az egyik narancsot kifacsarjuk, és a levében elkeverjük a két kanálnyi mézet.
A combokat sózzuk, borsozzuk és sütőtálba rakjuk. Meglocsoljuk a mézes narancslé felével, majd fóliával letakarva fél órát pároljuk a sütőben (180 fok).
Levesszük a takarást, mellé szórjuk az aszalt szilvát és a másik narancsot, melyet gerezdekre vágtunk. Visszatoljuk a sütőbe, és közepes lángon készre sütjük.
Míg kellően megpuhul, megpirul, néhányszor a maradék narancsos lével meglocsolgatjuk.
Hagyjuk, hogy a lé egy részét elpárologtassa, de azért maradjon valami belőle, mert akár párolt rizst, akár krumplipürét kínálunk mellé, meg lehet vele locsolgatni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »