Mézes gyümölcsös csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 kisebb csirkecomb
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 2 ek méz
  • 2 narancs
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:

Az egyik narancsot kifacsarjuk, és a levében elkeverjük a két kanálnyi mézet.

A combokat sózzuk, borsozzuk és sütőtálba rakjuk. Meglocsoljuk a mézes narancslé felével, majd fóliával letakarva fél órát pároljuk a sütőben (180 fok).

Levesszük a takarást, mellé szórjuk az aszalt szilvát és a másik narancsot, melyet gerezdekre vágtunk. Visszatoljuk a sütőbe, és közepes lángon készre sütjük.

Míg kellően megpuhul, megpirul, néhányszor a maradék narancsos lével meglocsolgatjuk.

Hagyjuk, hogy a lé egy részét elpárologtassa, de azért maradjon valami belőle, mert akár párolt rizst, akár krumplipürét kínálunk mellé, meg lehet vele locsolgatni.