Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Csirkéhez:
- 1 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek citromlé
- 1 kk őrölt csípős pirospaprika
- 600 g csirkecomb
Burgonyapüré:
- 4 szál újhagyma
- 600 g burgonya
- 50 g vaj
- 1 kk só
Elkészítése:
Elkészítjük a pácot. Az olajat, citromlevet és a mézet elkeverjük, majd megkenjük vele a csirkecombokat (a csirkebőrt be is vagdoshatjuk), pirospaprikával megszórjuk, majd 200 fokon 40 percig sütjük.
A burgonyát meghámozzuk és puhára főzzük, majd leszűrjük. Az újhagymát felkarikázzuk.
A megfőtt burgonyához hozzáadjuk a vajat és püré állagúra dolgozzuk, majd belekeverjük az újhagymát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »