Mennyei sajtos rakottas recept

Hozzávalók:
- 45 dkg bacon (vagy húsos szalonna)
- 9 db csirke felsőcomb (kicsontozva)
- 1 kis fej karfiol
- 20 dkg sajt (reszelt)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 10 dkg finomliszt (szükség szerint)
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Egy tepsi vagy hosszúkás forma aljára terítünk pár szelet bacont.
Elkészítjük a tojásból, lisztből, tejből, sóból a sűrű palacsintatésztát. Három jól szétterített combot belemártunk a masszába, majd rápakoljuk a szalonnára.
A megfőzött karfiolt apró darabokra szedjük és a hús tetejére teszünk belőle, megszórjuk reszelt sajttal. Most ismét bacon jön, majd három masszába mártott hús, karfiol, sajt, amíg el nem fogy minden. Végül, ha marad a palacsintatésztából, nyakon öntjük az egészet vele. A tetejére sajt kerül.
180 fokos sütőbe toljuk és kb 60 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, lehet szeleteket is vágni belőle. Rizibizivel, kukoricás rizzsel vagy burgonya pürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Nagyon finom ízvilág így egyben, mikor készre sül!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »