Mennyei sajtos rakottas recept

Hozzávalók:
- 45 dkg bacon (vagy húsos szalonna)
- 9 db csirke felsőcomb (kicsontozva)
- 1 kis fej karfiol
- 20 dkg sajt (reszelt)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 10 dkg finomliszt (szükség szerint)
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Egy tepsi vagy hosszúkás forma aljára terítünk pár szelet bacont.
Elkészítjük a tojásból, lisztből, tejből, sóból a sűrű palacsintatésztát. Három jól szétterített combot belemártunk a masszába, majd rápakoljuk a szalonnára.
A megfőzött karfiolt apró darabokra szedjük és a hús tetejére teszünk belőle, megszórjuk reszelt sajttal. Most ismét bacon jön, majd három masszába mártott hús, karfiol, sajt, amíg el nem fogy minden. Végül, ha marad a palacsintatésztából, nyakon öntjük az egészet vele. A tetejére sajt kerül.
180 fokos sütőbe toljuk és kb 60 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, lehet szeleteket is vágni belőle. Rizibizivel, kukoricás rizzsel vagy burgonya pürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Nagyon finom ízvilág így egyben, mikor készre sül!!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »