Medvehagymás csirkemellrolád recept
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csokor medvehagyma
- 4 ek tejföl
- 15 dkg sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 csapott ek finomliszt
- 10 szelet bacon
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A csirkemellfélt felkockázzuk és megszórjuk sóval.
A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, liszttel, apróra vágott medvehagymával, ízlés szerint fűszerezzük, majd beleforgatjuk a húst és a reszelt sajtot.
Egy őzgerincformát kibéleljük a baconszalonnel úgy, hogy a két oldalt túllógjon. Belekanalazzuk a tejfölös csirkét és ráhajtjuk a túllógó szalonnát.
Előmelegített sütőben készre sütjük (180 fokon kb 40-45 perc alatt), majd kiborítjuk a sütőformából.
Pár percig hűlni hagyjuk, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









