Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mediterrán csirkeragu sajtszósszal recept

Mediterrán csirkeragu sajtszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 csirkecomb
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 csomag mediterrán fűszerkeverék
    • 1 padlizsán
    • 5 dkg vaj
    • 25 dkg koktél paradicsom
    • 15 dkg fekete olajbogyó, magozott
    • 4 dl főzőtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 5 dkg reszelt sajt (parmezán)

    Elkészítése:

    A csirkecombok bőrét és csontját eltávolítjuk. Alaposan megmossuk, és a húst kisebb kockákra vágjuk.

    Egy nagyobb, magas falú serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a felkockázott húst. Enyhén sózzuk és megpirítjuk, majd félretesszük.

    A fűszerkeveréket 2,5 dl forró vízben elkeverjük, és alacsony hőfokon kevergetve főzzük addig, amíg a víz teljesen fel nem szívódik. Ekkor adjuk hozzá a vajat, és pár percig pirítsuk.

    Tegyük hozzá a felkockázott padlizsánt, a félbevágott paradicsomot, és kb. 5 percig lefedve pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a lecsepegtetett olajbogyót, és összeforraljuk.

    A tejszínt a mascarponével simára keverjük, hozzáöntjük a raguhoz, összeforraljuk, majd tálaljuk.

    Tálaláskor reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét.

    Tipp:

    Ha nincs ilyen előre összeállított keverékünk, az összetevők ismeretében bármikor elkészíthetjük friss összetevőkből.
    A mediterrán keverék összetevői: sárgarépa, paradicsom, vöröshagyma, póréhagyma, paprika, cukkini, bazsalikom, só, petrezselyem, édes paprika.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá