Mediterrán csirkeragu sajtszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csomag mediterrán fűszerkeverék
  • 1 padlizsán
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg koktél paradicsom
  • 15 dkg fekete olajbogyó, magozott
  • 4 dl főzőtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg reszelt sajt (parmezán)

Elkészítése:

A csirkecombok bőrét és csontját eltávolítjuk. Alaposan megmossuk, és a húst kisebb kockákra vágjuk.

Egy nagyobb, magas falú serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a felkockázott húst. Enyhén sózzuk és megpirítjuk, majd félretesszük.

A fűszerkeveréket 2,5 dl forró vízben elkeverjük, és alacsony hőfokon kevergetve főzzük addig, amíg a víz teljesen fel nem szívódik. Ekkor adjuk hozzá a vajat, és pár percig pirítsuk.

Tegyük hozzá a felkockázott padlizsánt, a félbevágott paradicsomot, és kb. 5 percig lefedve pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a lecsepegtetett olajbogyót, és összeforraljuk.

A tejszínt a mascarponével simára keverjük, hozzáöntjük a raguhoz, összeforraljuk, majd tálaljuk.

Tálaláskor reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét.

Tipp:

Ha nincs ilyen előre összeállított keverékünk, az összetevők ismeretében bármikor elkészíthetjük friss összetevőkből.
A mediterrán keverék összetevői: sárgarépa, paradicsom, vöröshagyma, póréhagyma, paprika, cukkini, bazsalikom, só, petrezselyem, édes paprika.