Marengói csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- filézett csirkemell
- egy nagyobb fej salott hagyma (ennek hiányában gyöngyhagyma is használható)
- 5-6 nagyobb paradicsom
- 25 dkg szeletelt csiperkegomba
- 1-1,5 dl fehérbor
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- egy nagy csokor friss petrezselyemzöld
- só
- bors
- zsiradék
- fekete olívabogyó
- garnélarák
- tojás
- pirítós
Elkészítése:
A csirkemell filét szeletekre vágjuk, sózzuk, durvára őrölt borssal meghintjük, majd zsiradékon megsütjük. A kész húsokat egy tálba szedjük.
A visszamaradt zsiradékba beletesszük a vékonyra felszeletelt hagymát, kissé megdinszteljük, majd felöntjük a fehérborral. A szeletelt gombát, a kockázott paradicsomokat, a zúzott fokhagymát és a csokor apróra vágott petrezselyemzöldet a hagymára halmozzuk, kevés vizet öntünk alá és lassú tűzön puhára, szaftosra főzzük.
A végén hozzáadjuk a rákokat és az olívabogyót, majd felforraljuk.
A csirkemell szeletekre halmozunk a fantasztikus illatú szószból, majd egy tükörtojást is a tetejére teszünk. A körete pirított kenyérszelet lett, de nem is kíván nagyobb horderejű köretet maga mellé, ez így tökéletes és mondhatom mennyei fogás lett!
Tipp:
Különleges, karakteres ízvilág.