Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marengói csirke recept

Marengói csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • filézett csirkemell
    • egy nagyobb fej salott hagyma (ennek hiányában gyöngyhagyma is használható)
    • 5-6 nagyobb paradicsom
    • 25 dkg szeletelt csiperkegomba
    • 1-1,5 dl fehérbor
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • egy nagy csokor friss petrezselyemzöld
    • bors
    • zsiradék
    • fekete olívabogyó
    • garnélarák
    • tojás
    • pirítós

    Elkészítése:

    A csirkemell filét szeletekre vágjuk, sózzuk, durvára őrölt borssal meghintjük, majd zsiradékon megsütjük. A kész húsokat egy tálba szedjük.

    A visszamaradt zsiradékba beletesszük a vékonyra felszeletelt hagymát, kissé megdinszteljük, majd felöntjük a fehérborral. A szeletelt gombát, a kockázott paradicsomokat, a zúzott fokhagymát és a csokor apróra vágott petrezselyemzöldet a hagymára halmozzuk, kevés vizet öntünk alá és lassú tűzön puhára, szaftosra főzzük.

    A végén hozzáadjuk a rákokat és az olívabogyót, majd felforraljuk.

    A csirkemell szeletekre halmozunk a fantasztikus illatú szószból, majd egy tükörtojást is a tetejére teszünk. A körete pirított kenyérszelet lett, de nem is kíván nagyobb horderejű köretet maga mellé, ez így tökéletes és mondhatom mennyei fogás lett!

    Tipp:

    Különleges, karakteres ízvilág.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá