Marengói csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Marengói csirke

Hozzávalók:

  • filézett csirkemell
  • egy nagyobb fej salott hagyma (ennek hiányában gyöngyhagyma is használható)
  • 5-6 nagyobb paradicsom
  • 25 dkg szeletelt csiperkegomba
  • 1-1,5 dl fehérbor
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • egy nagy csokor friss petrezselyemzöld
  • bors
  • zsiradék
  • fekete olívabogyó
  • garnélarák
  • tojás
  • pirítós

Elkészítése:

A csirkemell filét szeletekre vágjuk, sózzuk, durvára őrölt borssal meghintjük, majd zsiradékon megsütjük. A kész húsokat egy tálba szedjük.

A visszamaradt zsiradékba beletesszük a vékonyra felszeletelt hagymát, kissé megdinszteljük, majd felöntjük a fehérborral. A szeletelt gombát, a kockázott paradicsomokat, a zúzott fokhagymát és a csokor apróra vágott petrezselyemzöldet a hagymára halmozzuk, kevés vizet öntünk alá és lassú tűzön puhára, szaftosra főzzük.

A végén hozzáadjuk a rákokat és az olívabogyót, majd felforraljuk.

A csirkemell szeletekre halmozunk a fantasztikus illatú szószból, majd egy tükörtojást is a tetejére teszünk. A körete pirított kenyérszelet lett, de nem is kíván nagyobb horderejű köretet maga mellé, ez így tökéletes és mondhatom mennyei fogás lett!

Tipp:

Különleges, karakteres ízvilág.