Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majoránnás csirkecomb, krumpliágyon recept

Majoránnás csirkecomb, krumpliágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 db csirkecomb alsó, felső részre bontva
    • 2 kg burgonya, meghámozva és karikákra szeletelve
    • 1 db friss  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kanál liszt
    • 500 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín, esetleg tejföl)
    • 1 kis kanál majoranna
    • 1 kanál só
    • 1 kevés őrölt bors
    • 1 kevés zsír
    • 1 kevés reszelt sajt

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, majd karikákra vágjuk és kizsírozott sütőtálba tesszük.

    A combokat sózzuk, borsozzuk, majd a krumpliszelekre tesszük.

    A tejszínes besamel szószból, a tojásból, a lisztből és a majoránnából közepes sűrűségű mártást készítünk, majd ráöntjük a krumplira és a combokra.

    Lefóliázva 200 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük.

    Az utolsó percekben levesszük a fóliát, és megpirítjuk a tetejét. Ekkor csak felső sütést használunk.

    Tálaláskor, sajtot reszelhetünk a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá