Majoránnás csirkecomb, krumpliágyon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb alsó, felső részre bontva
  • 2 kg burgonya, meghámozva és karikákra szeletelve
  • 1 db friss tojás
  • 2 kanál liszt
  • 500 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín, esetleg tejföl)
  • 1 kis kanál majoranna
  • 1 kanál só
  • 1 kevés őrölt bors
  • 1 kevés zsír
  • 1 kevés reszelt sajt

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, majd karikákra vágjuk és kizsírozott sütőtálba tesszük.

A combokat sózzuk, borsozzuk, majd a krumpliszelekre tesszük.

A tejszínes besamel szószból, a tojásból, a lisztből és a majoránnából közepes sűrűségű mártást készítünk, majd ráöntjük a krumplira és a combokra.

Lefóliázva 200 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük.

Az utolsó percekben levesszük a fóliát, és megpirítjuk a tetejét. Ekkor csak felső sütést használunk.

Tálaláskor, sajtot reszelhetünk a tetejére.