Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros csirkemell tejszínes-juhtúrós mártással recept

Magyaros csirkemell tejszínes-juhtúrós mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 egész kicsontozott csirkemell
    • 1 kis szál kolbász (én alpesit használtam)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 6-8 szelet bacon
    • bors
    • vaj vagy más zsiradék a sütéshez
    • reszelt sajt

    Mártás készítése:

    • 1 kis kocka juhtúró
    • 250 ml tejszín
    • 0,5 hagyma
    • bors
    • pirospaprika
    • gulyáskrém

    Elkészítése:

    A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd 4-5 zsebet vágunk bele. Sóval, borssal befűszerezzük.

    A kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk. Ezeket helyezzük a zsebekbe. Mindegyikbe kerüljön mindenből, úgy az igazi.

    Egy kisebb tepsit kivajazunk (én a folyékony sütővajat használtam), belehelyezzük a húsokat és a maradék bacon szalonnával körbetekerjük.

    Fólia alatt, előmelegített sütőben süssük kb. 35-40 percet, majd a fóliát vegyük le róla, reszelt sajttal szórjuk meg a húsokat, és további 20 percig süsük.

    Köretként most elősütött krokettet kínáltam.

    Mártás készítése:

    A mártáshoz fél fej hagymát apróra vágunk és serpenyőben kevés vajon megpároljuk. Beletesszük a juhtúrót, és addig keverjük, amíg sima nem lesz. Hozzáöntjük a tejszínt, majd fűszerezzük ízlés szerint. Még forrón öntjük a húsok mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá