Magyaros csirkemell tejszínes-juhtúrós mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 egész kicsontozott csirkemell
  • 1 kis szál kolbász (én alpesit használtam)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6-8 szelet bacon
  • bors
  • vaj vagy más zsiradék a sütéshez
  • reszelt sajt

Mártás készítése:

  • 1 kis kocka juhtúró
  • 250 ml tejszín
  • 0,5 hagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • gulyáskrém

Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd 4-5 zsebet vágunk bele. Sóval, borssal befűszerezzük.

A kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk. Ezeket helyezzük a zsebekbe. Mindegyikbe kerüljön mindenből, úgy az igazi.

Egy kisebb tepsit kivajazunk (én a folyékony sütővajat használtam), belehelyezzük a húsokat és a maradék bacon szalonnával körbetekerjük.

Fólia alatt, előmelegített sütőben süssük kb. 35-40 percet, majd a fóliát vegyük le róla, reszelt sajttal szórjuk meg a húsokat, és további 20 percig süsük.

Köretként most elősütött krokettet kínáltam.

Mártás készítése:

A mártáshoz fél fej hagymát apróra vágunk és serpenyőben kevés vajon megpároljuk. Beletesszük a juhtúrót, és addig keverjük, amíg sima nem lesz. Hozzáöntjük a tejszínt, majd fűszerezzük ízlés szerint. Még forrón öntjük a húsok mellé.