Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ludaskása recept

Ludaskása
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liba- vagy kacsaaprólék (nyak, szív, zuza, láb, szárnytő)
    • 1 liba- vagy kacsa far-hát
    • 2 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 1 zeller
    • 10 szem egész bors
    • 1 késhegynyi kurkuma
    • 1/8 cikk kelkáposzta
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 szál zellerzöld
    • 1 ek kacsa- vagy libazsír
    • 2,5 bögre rizs
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A megtisztított húst feldaraboljuk. A far-hátat 2-3 darabba vágjuk, a zúzát centis kockákra, a nyakat 2-3 centis darabokra.

    A megmosott húst 2 liter hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, a habját leszedjük, sózzuk, beleszórjuk a szemes borsot, a kurkumát, hozzáadjuk az egyik vöröshagymát egyben, a fokhagymát, a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a kelkáposzta darabot, zeller zöldet és a felezett paprikát, paradicsomot.

    2 órán át gyöngyöző forrással főzzük. Ha elkészült a leves, egy másik edénybe a zsíron megdinszteljük a másik, kockára vágott vöröshagymát, majd megfuttatjuk rajta a rizst, és felöntjük 5 bögre húslevessel. Felforraljuk, lefedjük, és meleg helyre tesszük, hogy a rizs megdagadjon.

    A levesben főtt zöldségeket egy vágódeszkán kockára vágjuk, a csontokról lefőtt húst, ha szükséges kisebbre vágjuk, és ha a rizs megpuhult, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a levesben főtt húst. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, és elkeverjük.

    Tipp:

    Egyszerűbb a helyzet, ha maradék húslevesünk van, netán eleve több levest főzünk, számítva a belőle készítendő ludaskására.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá