Lilahagymás burgonyabundában sült csirkemell quinoával recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 30 dkg csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
Burgonyabundához:
- 500 g főtt burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 ek libazsír
- ízlés szerint só
Quinoa-hoz:
- 1 ek olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 100 g átmosott quinoa
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 5 dl víz
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Mindenekelőtt a csirkemellet megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet. Egy éles kés segítségével hosszában kettévágom.
Az így kapott négy szelet hús mindkét oldalát enyhén sózom, borsozom. Felhevítem az olívaolajat, majd a szeletek mindkét oldalát fehéredésig sütöm. Kiveszem a serpenyőből és félreteszem.
Felforrósítom a libazsírt egy kisméretű lábasban. A lilahagymát megtisztítom, kis kockákra aprítom, majd a felhevült zsírra teszem. Kis lángon üvegesre pirítom, majd ezt is félreteszem hűlni.
A burgonyát meghámozom, megmosom, felkockázom. Sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomón átnyomom, majd langyosra hűtöm. A bunda összes hozzávalóját, a zsíros hagymát, a lisztet, a krumplit egy mélyebb tálba teszem, ha szükséges, még picit sózom. Tészta állagúra gyúrom a kezemmel.
Kivajazok egy tepsit vagy kibélelem sütőpapírral.
Mivel négy szelet húsom van, a tésztát négy részre osztom. Egyesével golyót formálok belőle, a tenyeremben szétlapítom valamennyivel nagyobb méretűre, mint amekkora a hússzelet. Ráteszem a csirkemellet, majd minden oldalát behajtom, összenyomkodom, hogy mindenhol fedje a bunda a húst. A kivajazott tepsire sorakoztatom, mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot terítek.
185 fokon 30 percig sütöm őket.
A quinoa-hoz az olívaolajat felmelegítem. A vöröshagymát megtisztítom, kockákra vágom, majd az olajon pirítani kezdem. Amikor a hagyma szinte üvegesre pirult, ráteszem az átmosott quinoa-t. Az átmosás mindenképpen szükséges, különben ehetetlenül keserű lesz az íze. Néhányszor átkeverem, majd felöntöm a vízzel, amibe beledobok egy tyúkhúsleves kockát.
Időnként megkeverve, közepes lángon, 25 percig főzöm. Amikor azt tapasztalom, hogy a kis szemcsék “kidurrantak”, már gyakorlatilag készen vagyok, nincs más hátra, mint elforralni róla a felesleges vizet. Az utolsó 5 percben keverjük folyamatosan, mert hamar leég! Ha szükséges, enyhén megsózom.
Mindenkinek tiszta szívemből ajánlom ezt az ételt, nem lőhettek vele bakot!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »