Lilahagymás burgonyabundában sült csirkemell quinoával recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 30 dkg csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
Burgonyabundához:
- 500 g főtt burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 ek libazsír
- ízlés szerint só
Quinoa-hoz:
- 1 ek olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 100 g átmosott quinoa
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 5 dl víz
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Mindenekelőtt a csirkemellet megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet. Egy éles kés segítségével hosszában kettévágom.
Az így kapott négy szelet hús mindkét oldalát enyhén sózom, borsozom. Felhevítem az olívaolajat, majd a szeletek mindkét oldalát fehéredésig sütöm. Kiveszem a serpenyőből és félreteszem.
Felforrósítom a libazsírt egy kisméretű lábasban. A lilahagymát megtisztítom, kis kockákra aprítom, majd a felhevült zsírra teszem. Kis lángon üvegesre pirítom, majd ezt is félreteszem hűlni.
A burgonyát meghámozom, megmosom, felkockázom. Sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomón átnyomom, majd langyosra hűtöm. A bunda összes hozzávalóját, a zsíros hagymát, a lisztet, a krumplit egy mélyebb tálba teszem, ha szükséges, még picit sózom. Tészta állagúra gyúrom a kezemmel.
Kivajazok egy tepsit vagy kibélelem sütőpapírral.
Mivel négy szelet húsom van, a tésztát négy részre osztom. Egyesével golyót formálok belőle, a tenyeremben szétlapítom valamennyivel nagyobb méretűre, mint amekkora a hússzelet. Ráteszem a csirkemellet, majd minden oldalát behajtom, összenyomkodom, hogy mindenhol fedje a bunda a húst. A kivajazott tepsire sorakoztatom, mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot terítek.
185 fokon 30 percig sütöm őket.
A quinoa-hoz az olívaolajat felmelegítem. A vöröshagymát megtisztítom, kockákra vágom, majd az olajon pirítani kezdem. Amikor a hagyma szinte üvegesre pirult, ráteszem az átmosott quinoa-t. Az átmosás mindenképpen szükséges, különben ehetetlenül keserű lesz az íze. Néhányszor átkeverem, majd felöntöm a vízzel, amibe beledobok egy tyúkhúsleves kockát.
Időnként megkeverve, közepes lángon, 25 percig főzöm. Amikor azt tapasztalom, hogy a kis szemcsék “kidurrantak”, már gyakorlatilag készen vagyok, nincs más hátra, mint elforralni róla a felesleges vizet. Az utolsó 5 percben keverjük folyamatosan, mert hamar leég! Ha szükséges, enyhén megsózom.
Mindenkinek tiszta szívemből ajánlom ezt az ételt, nem lőhettek vele bakot!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »