Lilahagymás burgonyabundában sült csirkemell quinoával recept
Hozzávalók:
Húshoz:
- 30 dkg csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
Burgonyabundához:
- 500 g főtt burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 ek libazsír
- ízlés szerint só
Quinoa-hoz:
- 1 ek olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 100 g átmosott quinoa
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 5 dl víz
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Mindenekelőtt a csirkemellet megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet. Egy éles kés segítségével hosszában kettévágom.
Az így kapott négy szelet hús mindkét oldalát enyhén sózom, borsozom. Felhevítem az olívaolajat, majd a szeletek mindkét oldalát fehéredésig sütöm. Kiveszem a serpenyőből és félreteszem.
Felforrósítom a libazsírt egy kisméretű lábasban. A lilahagymát megtisztítom, kis kockákra aprítom, majd a felhevült zsírra teszem. Kis lángon üvegesre pirítom, majd ezt is félreteszem hűlni.
A burgonyát meghámozom, megmosom, felkockázom. Sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomón átnyomom, majd langyosra hűtöm. A bunda összes hozzávalóját, a zsíros hagymát, a lisztet, a krumplit egy mélyebb tálba teszem, ha szükséges, még picit sózom. Tészta állagúra gyúrom a kezemmel.
Kivajazok egy tepsit vagy kibélelem sütőpapírral.
Mivel négy szelet húsom van, a tésztát négy részre osztom. Egyesével golyót formálok belőle, a tenyeremben szétlapítom valamennyivel nagyobb méretűre, mint amekkora a hússzelet. Ráteszem a csirkemellet, majd minden oldalát behajtom, összenyomkodom, hogy mindenhol fedje a bunda a húst. A kivajazott tepsire sorakoztatom, mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot terítek.
185 fokon 30 percig sütöm őket.
A quinoa-hoz az olívaolajat felmelegítem. A vöröshagymát megtisztítom, kockákra vágom, majd az olajon pirítani kezdem. Amikor a hagyma szinte üvegesre pirult, ráteszem az átmosott quinoa-t. Az átmosás mindenképpen szükséges, különben ehetetlenül keserű lesz az íze. Néhányszor átkeverem, majd felöntöm a vízzel, amibe beledobok egy tyúkhúsleves kockát.
Időnként megkeverve, közepes lángon, 25 percig főzöm. Amikor azt tapasztalom, hogy a kis szemcsék “kidurrantak”, már gyakorlatilag készen vagyok, nincs más hátra, mint elforralni róla a felesleges vizet. Az utolsó 5 percben keverjük folyamatosan, mert hamar leég! Ha szükséges, enyhén megsózom.
Mindenkinek tiszta szívemből ajánlom ezt az ételt, nem lőhettek vele bakot!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









