Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libamájragus házi rétes recept

Libamájragus házi rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók:

    • 50-60 dkg libamáj
    • 1 db nagyobb alma
    • 1 nagyobb fej lilahagyma
    • 1 csokor snidling
    • 2 cl almapálinka
    • fehér bors
    • 3 dl tej
    • 5 gerezd fokhagyma
    • házi készítésű rétestészta, vagy (1 csomag rétestészta)
    • zsemlemorzsa

    Házi készítésű rétestészta:

    • 15 dkg átszitált liszt fele rétes, fele sima
    • 2 dkg zsír
    • 1/2 tojás
    • 1 dl meleg víz
    • 1/2 kávéskanál 10%-os ecet
    • 1/2 kávéskanál só
    • olvasztott zsír a kenéshez

    Elkészítése:

    A rétestészta elkészítése:

    A rétestésztához a lisztet átszitáljuk, majd a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást is. Meleg vízben feloldjuk a sót, majd belekeverjük az ecetet és hozzáadjuk a tésztához. Összegyúrjuk, majd jól kidolgozzuk és fél órát langyos helyen pihentetjük. Miután eleget pihent, lisztezett ruhán elkezdjük húzni, szép vékonyra, majd a széleiről a vastagabb részeket lecsipkedjük.

    Megkenjük olvasztott zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával és rátesszük a ragut egyenletesen elosztva. Elkezdjük feltekerni, majd minden tekerésnél megszórjuk apróra vágott snidlinggel. Feltekerjük, majd megkenjük a tetejét tojássárgájával.

    Sütőpapírral bélelt formába tesszük és 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, friss, apróra vágott snidlinggel, szeletelve tálaljuk.

    A töltelék elkészítése:

    A libamájat előzőnap fokhagymás tejbe áztatjuk, majd betesszük a hűtőbe.

    Mielőtt elkészítjük, kivesszük a tejből és szárazra töröljük, megtisztítjuk a hártyáktól és a nagyobb erektől. (érdemesebb harmadosztályú libamájat használni, mert annak kevesebb a zsírtartalma)

    A lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük. Az almákat szintén megtisztítjuk és kockákra vágjuk.

    A májat nagyobb kockákra vágjuk, majd száraz teflon serpenyőben addig pirítjuk, amíg a zsírja ki nem sül. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, sózzuk borozzuk, majd amikor mindkettő megpirult, szűrőbe tesszük, hogy a zsír lecsöpögjön róla.

    Amíg a zsír lecsöpög, ugyanebben a serpenyőben megdinszteljük az almaszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az almapálinkát. Átforgatjuk, majd hagyjuk, hogy a pálinka elpárologjon, majd összekeverjük a májjal.

    A libamájragus házi rétes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 263 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek