Hozzávalók:
Házi készítésű rétestészta:
Elkészítése:
A rétestésztához a lisztet átszitáljuk, majd a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást is. Meleg vízben feloldjuk a sót, majd belekeverjük az ecetet és hozzáadjuk a tésztához. Összegyúrjuk, majd jól kidolgozzuk és fél órát langyos helyen pihentetjük. Miután eleget pihent, lisztezett ruhán elkezdjük húzni, szép vékonyra, majd a széleiről a vastagabb részeket lecsipkedjük.
Megkenjük olvasztott zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával és rátesszük a ragut egyenletesen elosztva. Elkezdjük feltekerni, majd minden tekerésnél megszórjuk apróra vágott snidlinggel. Feltekerjük, majd megkenjük a tetejét tojássárgájával.
Sütőpapírral bélelt formába tesszük és 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, friss, apróra vágott snidlinggel, szeletelve tálaljuk.
A libamájat előzőnap fokhagymás tejbe áztatjuk, majd betesszük a hűtőbe.
Mielőtt elkészítjük, kivesszük a tejből és szárazra töröljük, megtisztítjuk a hártyáktól és a nagyobb erektől. (érdemesebb harmadosztályú libamájat használni, mert annak kevesebb a zsírtartalma)
A lila hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük. Az almákat szintén megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
A májat nagyobb kockákra vágjuk, majd száraz teflon serpenyőben addig pirítjuk, amíg a zsírja ki nem sül. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, sózzuk borozzuk, majd amikor mindkettő megpirult, szűrőbe tesszük, hogy a zsír lecsöpögjön róla.
Amíg a zsír lecsöpög, ugyanebben a serpenyőben megdinszteljük az almaszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az almapálinkát. Átforgatjuk, majd hagyjuk, hogy a pálinka elpárologjon, majd összekeverjük a májjal.