Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi ludaskása recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 szép libaaprólék
    • 1 csomó leveszöldség
    • 1 kiskanál olaj
    • 25 dkg rizs
    • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    • 3 nagy fej vöröshagyma hagyma
    • A sütéséhez:
    • olaj
    • őrölt bors
    • késhegynyi pirospaprika
    • babér­levél

    Elkészítés:
    Az olajban a reszelt hagymát megpirítjuk, paprikával meghintjük, be­letesszük a karikákra vágott zöldséget, a megtisztított aprólékot, só­val, borssal meg körömnyi babérlevéllel ízesítjük. Két liter vízzel fel­engedjük, és puhára főzzük. Annyi átszűrt levesben, hogy bőven el­lepje a rizst megfőzzük, majd az apróra vágott zöldséggel összekever­jük, és egy forró tálra alapzatot készítünk belőle. A kifőtt aprólékot a tetejére fektetjük, és az egészet bő, forró olajban ropogósra sütött hagymakarikákkal beborítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá