Erdélyi ludaskása

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 szép libaaprólék
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 kiskanál olaj
  • 25 dkg rizs
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 3 nagy fej vöröshagyma hagyma
  • A sütéséhez:
  • olaj
  • őrölt bors
  • késhegynyi pirospaprika
  • babér­levél

Elkészítés:
Az olajban a reszelt hagymát megpirítjuk, paprikával meghintjük, be­letesszük a karikákra vágott zöldséget, a megtisztított aprólékot, só­val, borssal meg körömnyi babérlevéllel ízesítjük. Két liter vízzel fel­engedjük, és puhára főzzük. Annyi átszűrt levesben, hogy bőven el­lepje a rizst megfőzzük, majd az apróra vágott zöldséggel összekever­jük, és egy forró tálra alapzatot készítünk belőle. A kifőtt aprólékot a tetejére fektetjük, és az egészet bő, forró olajban ropogósra sütött hagymakarikákkal beborítjuk.