Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés pulykaragu petrezselymes árpagyönggyel recept

Körtés pulykaragu petrezselymes árpagyönggyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg pulykamell
    • 3 körte
    • 3 ág kakukkfű
    • 1 kk méz
    • 1 mk fahéj
    • 1 ek olívaolaj
    • fél csokor petrezselyem
    • 20 dkg árpagyöngy (gersli)
    • só, bors
    • 1 kk vaj

    Elkészítése:

    A gerslit feltesszük dupla mennyiségű vízbe főni. Mikor felforrt, mérsékeljük a lángot, fedőt teszünk rá és kb 20 perc alatt puhára főzzük, mint a rizst.

    A petrezselymet apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, összeforgatjuk a puha árpagyönggyel.

    A pulykát csíkokra, a körtét kis kockákra vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, rádobjuk a húst. Kevergetjük, míg kifehéredik, majd ekkor hozzáadjuk a körtét, kakukkfűleveleket, fahéjat és mézet.

    Még kb 10 percig sütjük, időnként megkeverve.

    Tálaláskor egy adag árpagyöngyöt szedünk tányérra és a körtés raguval körítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá