Körtés pulykaragu petrezselymes árpagyönggyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Körtés pulykaragu petrezselymes árpagyönggyel

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamell
  • 3 körte
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 kk méz
  • 1 mk fahéj
  • 1 ek olívaolaj
  • fél csokor petrezselyem
  • 20 dkg árpagyöngy (gersli)
  • só, bors
  • 1 kk vaj

Elkészítése:

A gerslit feltesszük dupla mennyiségű vízbe főni. Mikor felforrt, mérsékeljük a lángot, fedőt teszünk rá és kb 20 perc alatt puhára főzzük, mint a rizst.

A petrezselymet apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, összeforgatjuk a puha árpagyönggyel.

A pulykát csíkokra, a körtét kis kockákra vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, rádobjuk a húst. Kevergetjük, míg kifehéredik, majd ekkor hozzáadjuk a körtét, kakukkfűleveleket, fahéjat és mézet.

Még kb 10 percig sütjük, időnként megkeverve.

Tálaláskor egy adag árpagyöngyöt szedünk tányérra és a körtés raguval körítve tálaljuk.