Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés-kakukkfüves kacsamáj tésztakosárban, portói mazsolamártással recept

Körtés-kakukkfüves kacsamáj tésztakosárban, portói mazsolamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 20 dkg pecsenye kacsamáj
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 kisebb körte
    • 1 fej lila hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1,5 ek tejföl
    • 4 dkg mandula
    • 2 friss kakukkfű ágacska
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • bors

    A mártáshoz:

    • 5 dkg mazsola
    • 3 dkg aszalt vörös áfonya
    • 1,5 dl portói bor
    • 3 dkg vaj
    • 1 dl víz
    • 1 mokkáskanál citromlé

    Elkészítése:

    A füstölt szalonnát felszeleteljük, serpenyőben kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonna darabokat. A zsírban elkezdjük pirítani a szeletelt lila hagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 2 evőkanál durvára tört mandulát, és így pirítjuk. Mikor a máj minden oldala megsült, visszatesszük a kisütött szalonnát apróra vágva, hozzáadjuk az előzőleg meghámozott és felkockázott körtét, a kakukkfű leveleket, és így átforgatjuk a májjal, majd hozzáadjuk a tejfölt, és összeforraljuk.

    A leveles tésztát lisztezett munkalapon, fél cm vastagra nyújtjuk, és egy müzlis tálka segítségével 4 egyforma, kerek formára vágjuk. Mindegyik közepébe elosztjuk a kacsamájas ragut úgy, hogy a széleken körbe 1 cm-es peremet hagyunk, és ezt a ragu szélén éles késsel körbe vágjuk, úgy, hogy a kés pengéje csak félig vágja be a tésztát. Ezt a peremet tojássárgájával körbe lekenjük, és megszórjuk durvára aprított mandulával.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

    A mártáshoz a mazsolát és az aszalt vörös áfonyát víz és portói keverékében puhára főzzük, hozzáadunk egy kevés citromlevet, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük. A sima mártáshoz hozzáadjuk a vajat és az egészet beforraljuk. A kacsamájas tésztakosár mellé tálaljuk.

    A körtés-kakukkfüves kacsamáj tésztakosárban, portói mazsolamártással kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 235 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá