Hozzávalók:
A mártáshoz:
Elkészítése:
A füstölt szalonnát felszeleteljük, serpenyőben kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonna darabokat. A zsírban elkezdjük pirítani a szeletelt lila hagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 2 evőkanál durvára tört mandulát, és így pirítjuk. Mikor a máj minden oldala megsült, visszatesszük a kisütött szalonnát apróra vágva, hozzáadjuk az előzőleg meghámozott és felkockázott körtét, a kakukkfű leveleket, és így átforgatjuk a májjal, majd hozzáadjuk a tejfölt, és összeforraljuk.
A leveles tésztát lisztezett munkalapon, fél cm vastagra nyújtjuk, és egy müzlis tálka segítségével 4 egyforma, kerek formára vágjuk. Mindegyik közepébe elosztjuk a kacsamájas ragut úgy, hogy a széleken körbe 1 cm-es peremet hagyunk, és ezt a ragu szélén éles késsel körbe vágjuk, úgy, hogy a kés pengéje csak félig vágja be a tésztát. Ezt a peremet tojássárgájával körbe lekenjük, és megszórjuk durvára aprított mandulával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
A mártáshoz a mazsolát és az aszalt vörös áfonyát víz és portói keverékében puhára főzzük, hozzáadunk egy kevés citromlevet, botmixerrel pépesítjük, majd átszűrjük. A sima mártáshoz hozzáadjuk a vajat és az egészet beforraljuk. A kacsamájas tésztakosár mellé tálaljuk.