Koreai chilis csirke recept

Hozzávalók:
A marinádhoz:
- 2 evőkanál chilipaszta (Gochujang)
- 1 evőkanál chilipehely
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál osztrigaszósz
- 4 evőkanál rizs főzőbor (Mirin)
- 2 evőkanál kukoricaszirup vagy méz
- 1 evőkanál fokhagyma granulátum
- 1 evőkanál (olíva)olaj
Továbbá:
- 600 g csirkecomb filé
- só, bors
Elkészítése:
A marinád hozzávalóit összekeverjük.
A csirkecombokat feldaraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk, a marinádba forgatjuk és hűtőbe tesszük minimum fél órára de inkább 1,5-2 órára.
200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 13-15 perc alatt (légkeveréssel).
Díszítés gyanánt tálalhatjuk szezámmaggal és újhagyma zöldjével.
Köretként én általában kukoricás rizst készítek hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »