Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Koreai chilis csirke recept

Koreai chilis csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A marinádhoz:

    • 2 evőkanál chilipaszta (Gochujang)
    • 1 evőkanál chilipehely
    • 1 evőkanál szójaszósz
    • 1 evőkanál osztrigaszósz
    • 4 evőkanál rizs főzőbor (Mirin)
    • 2 evőkanál kukoricaszirup vagy méz
    • 1 evőkanál fokhagyma granulátum
    • 1 evőkanál (olíva)olaj

    Továbbá:

    • 600 g csirkecomb filé
    • só, bors

    Elkészítése:

    A marinád hozzávalóit összekeverjük.

    A csirkecombokat feldaraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk, a marinádba forgatjuk és hűtőbe tesszük minimum fél órára de inkább 1,5-2 órára.

    200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 13-15 perc alatt (légkeveréssel).

    Díszítés gyanánt tálalhatjuk szezámmaggal és újhagyma zöldjével.

    Köretként én általában kukoricás rizst készítek hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá