Koreai chilis csirke recept

Hozzávalók:
A marinádhoz:
- 2 evőkanál chilipaszta (Gochujang)
- 1 evőkanál chilipehely
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál osztrigaszósz
- 4 evőkanál rizs főzőbor (Mirin)
- 2 evőkanál kukoricaszirup vagy méz
- 1 evőkanál fokhagyma granulátum
- 1 evőkanál (olíva)olaj
Továbbá:
- 600 g csirkecomb filé
- só, bors
Elkészítése:
A marinád hozzávalóit összekeverjük.
A csirkecombokat feldaraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk, a marinádba forgatjuk és hűtőbe tesszük minimum fél órára de inkább 1,5-2 órára.
200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 13-15 perc alatt (légkeveréssel).
Díszítés gyanánt tálalhatjuk szezámmaggal és újhagyma zöldjével.
Köretként én általában kukoricás rizst készítek hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »