Koreai chilis csirke recept

Hozzávalók:
A marinádhoz:
- 2 evőkanál chilipaszta (Gochujang)
- 1 evőkanál chilipehely
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál osztrigaszósz
- 4 evőkanál rizs főzőbor (Mirin)
- 2 evőkanál kukoricaszirup vagy méz
- 1 evőkanál fokhagyma granulátum
- 1 evőkanál (olíva)olaj
Továbbá:
- 600 g csirkecomb filé
- só, bors
Elkészítése:
A marinád hozzávalóit összekeverjük.
A csirkecombokat feldaraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk, a marinádba forgatjuk és hűtőbe tesszük minimum fél órára de inkább 1,5-2 órára.
200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 13-15 perc alatt (légkeveréssel).
Díszítés gyanánt tálalhatjuk szezámmaggal és újhagyma zöldjével.
Köretként én általában kukoricás rizst készítek hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »