Koreai chilis csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A marinádhoz:

  • 2 evőkanál chilipaszta (Gochujang)
  • 1 evőkanál chilipehely
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál osztrigaszósz
  • 4 evőkanál rizs főzőbor (Mirin)
  • 2 evőkanál kukoricaszirup vagy méz
  • 1 evőkanál fokhagyma granulátum
  • 1 evőkanál (olíva)olaj

Továbbá:

  • 600 g csirkecomb filé
  • só, bors

Elkészítése:

A marinád hozzávalóit összekeverjük.

A csirkecombokat feldaraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk, a marinádba forgatjuk és hűtőbe tesszük minimum fél órára de inkább 1,5-2 órára.

200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 13-15 perc alatt (légkeveréssel).

Díszítés gyanánt tálalhatjuk szezámmaggal és újhagyma zöldjével.

Köretként én általában kukoricás rizst készítek hozzá.