Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Konfitált csirkemáj recept

Konfitált csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 20 dkg zsír
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • bors
    • fokhagyma (granulátum).

    A püréhez:

    • 1 kg krumpli
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 2-3 dl tej

    Elkészítése:
    A májat megmossuk, megtisztítjuk, zsírral kikent jénaiba tesszük, a fűszerekkel megszórjuk, rákanalazzuk a maradék zsírt, megszórjuk a kockára vágott szalonnával, lefedjük, és lassú tűzön sütőben megpároljuk.
    Mivel sok zsírban párolódik, egészen más állaga van, mint a sima sült csirkemájnak, sokkal krémesebb, nagyon finom.

    Amíg párolódik, elkészítjük a hagyományos krumplipürét. Amikor kész a máj, kb 10 percig lefedve pihentetjük, azután tálalunk.

    A májat kivesszük a zsírból, mellétesszük a pürét. Ha marad a májból, zsírjával együtt tegyük el, és következőleg abban melegítsük fel, így nem szárad ki. A zsírja isteni pecsenyezsír.

    Tipp:

    Én most nem kockáztam össze a szalonnát, hanem kakastaréjt csináltam belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá