Konfitált csirkemáj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg zsír
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- bors
- fokhagyma (granulátum).
A püréhez:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 2-3 dl tej
Elkészítése:
A májat megmossuk, megtisztítjuk, zsírral kikent jénaiba tesszük, a fűszerekkel megszórjuk, rákanalazzuk a maradék zsírt, megszórjuk a kockára vágott szalonnával, lefedjük, és lassú tűzön sütőben megpároljuk.
Mivel sok zsírban párolódik, egészen más állaga van, mint a sima sült csirkemájnak, sokkal krémesebb, nagyon finom.
Amíg párolódik, elkészítjük a hagyományos krumplipürét. Amikor kész a máj, kb 10 percig lefedve pihentetjük, azután tálalunk.
A májat kivesszük a zsírból, mellétesszük a pürét. Ha marad a májból, zsírjával együtt tegyük el, és következőleg abban melegítsük fel, így nem szárad ki. A zsírja isteni pecsenyezsír.
Tipp:
Én most nem kockáztam össze a szalonnát, hanem kakastaréjt csináltam belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.