Konfitált csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Konfitált csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • fokhagyma (granulátum).

A püréhez:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 2-3 dl tej

Elkészítése:
A májat megmossuk, megtisztítjuk, zsírral kikent jénaiba tesszük, a fűszerekkel megszórjuk, rákanalazzuk a maradék zsírt, megszórjuk a kockára vágott szalonnával, lefedjük, és lassú tűzön sütőben megpároljuk.
Mivel sok zsírban párolódik, egészen más állaga van, mint a sima sült csirkemájnak, sokkal krémesebb, nagyon finom.

Amíg párolódik, elkészítjük a hagyományos krumplipürét. Amikor kész a máj, kb 10 percig lefedve pihentetjük, azután tálalunk.

A májat kivesszük a zsírból, mellétesszük a pürét. Ha marad a májból, zsírjával együtt tegyük el, és következőleg abban melegítsük fel, így nem szárad ki. A zsírja isteni pecsenyezsír.

Tipp:

Én most nem kockáztam össze a szalonnát, hanem kakastaréjt csináltam belőle.