Hozzávalók:
A püréhez:
Elkészítése:
A májat megmossuk, megtisztítjuk, zsírral kikent jénaiba tesszük, a fűszerekkel megszórjuk, rákanalazzuk a maradék zsírt, megszórjuk a kockára vágott szalonnával, lefedjük, és lassú tűzön sütőben megpároljuk.
Mivel sok zsírban párolódik, egészen más állaga van, mint a sima sült csirkemájnak, sokkal krémesebb, nagyon finom.
Amíg párolódik, elkészítjük a hagyományos krumplipürét. Amikor kész a máj, kb 10 percig lefedve pihentetjük, azután tálalunk.
A májat kivesszük a zsírból, mellétesszük a pürét. Ha marad a májból, zsírjával együtt tegyük el, és következőleg abban melegítsük fel, így nem szárad ki. A zsírja isteni pecsenyezsír.
Én most nem kockáztam össze a szalonnát, hanem kakastaréjt csináltam belőle.