Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai szezámmagos csirke recept

Kínai szezámmagos csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirkemell filé
    • 6 púpos evőkanál liszt
    • 3 evőkanál étkezési keményítő
    • 2 evőkanál olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mokkáskanál só
    • 1 tasak sütőpor
    • kb. 100 ml víz

    Máz:

    • 150 g ketchup
    • ízlés szerint chili szósz
    • 3 evőkanál méz
    • 3 púpos evőkanál szezámmag

    Sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk majd szárazra töröljük. Felvágjuk kisebb diónyi darabkákra és gyengén megsózzuk. 10-15 percig állni hagyjuk.

    Míg a csirke pácolódik, addig kikeverjük a mártogatáshoz való “palacsinta” masszát. A lisztet tálba szórjuk, majd hozzáadjuk az összes száraz hozzávalót és elkeverjük. Ez után hozzáadjuk a felvert tojást, az olajat és apródonként a vizet is.

    Alaposan kikeverjük az egészet. A masszának sűrű, palacsintatészta jellegűnek kell lennie.

    Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a húskockákat egyenként a tésztába forgatjuk, hogy mindenhol vastagon bevonja, majd az olajban ropogós, pirosra kisütögetjük őket.

    Míg sülnek a húskockák, addig a szezámmagos mártogatót is kikeverjük.

    A ketchupot tálba öntjük, hozzáadjuk a mézet és a szezámmagot, majd alaposan kikeverjük a szószt.

    Az olajban megsült húskockákat lecsepegtetés után rögtön a szezámmagos szószba forgatjuk, hogy mindenhol bevonja azokat.

    Párolt rizzsel, forrón tálaljuk az ételt egy kevés, vágott újhagyma szárral megszórva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá