Kínai szezámmagos csirke recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell filé
- 6 púpos evőkanál liszt
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkáskanál só
- 1 tasak sütőpor
- kb. 100 ml víz
Máz:
- 150 g ketchup
- ízlés szerint chili szósz
- 3 evőkanál méz
- 3 púpos evőkanál szezámmag
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk majd szárazra töröljük. Felvágjuk kisebb diónyi darabkákra és gyengén megsózzuk. 10-15 percig állni hagyjuk.
Míg a csirke pácolódik, addig kikeverjük a mártogatáshoz való “palacsinta” masszát. A lisztet tálba szórjuk, majd hozzáadjuk az összes száraz hozzávalót és elkeverjük. Ez után hozzáadjuk a felvert tojást, az olajat és apródonként a vizet is.
Alaposan kikeverjük az egészet. A masszának sűrű, palacsintatészta jellegűnek kell lennie.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a húskockákat egyenként a tésztába forgatjuk, hogy mindenhol vastagon bevonja, majd az olajban ropogós, pirosra kisütögetjük őket.
Míg sülnek a húskockák, addig a szezámmagos mártogatót is kikeverjük.
A ketchupot tálba öntjük, hozzáadjuk a mézet és a szezámmagot, majd alaposan kikeverjük a szószt.
Az olajban megsült húskockákat lecsepegtetés után rögtön a szezámmagos szószba forgatjuk, hogy mindenhol bevonja azokat.
Párolt rizzsel, forrón tálaljuk az ételt egy kevés, vágott újhagyma szárral megszórva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »