Hozzávalók:
Máz:
Sütéshez:
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk majd szárazra töröljük. Felvágjuk kisebb diónyi darabkákra és gyengén megsózzuk. 10-15 percig állni hagyjuk.
Míg a csirke pácolódik, addig kikeverjük a mártogatáshoz való “palacsinta” masszát. A lisztet tálba szórjuk, majd hozzáadjuk az összes száraz hozzávalót és elkeverjük. Ez után hozzáadjuk a felvert tojást, az olajat és apródonként a vizet is.
Alaposan kikeverjük az egészet. A masszának sűrű, palacsintatészta jellegűnek kell lennie.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a húskockákat egyenként a tésztába forgatjuk, hogy mindenhol vastagon bevonja, majd az olajban ropogós, pirosra kisütögetjük őket.
Míg sülnek a húskockák, addig a szezámmagos mártogatót is kikeverjük.
A ketchupot tálba öntjük, hozzáadjuk a mézet és a szezámmagot, majd alaposan kikeverjük a szószt.
Az olajban megsült húskockákat lecsepegtetés után rögtön a szezámmagos szószba forgatjuk, hogy mindenhol bevonja azokat.
Párolt rizzsel, forrón tálaljuk az ételt egy kevés, vágott újhagyma szárral megszórva.