Kínai szezámmagos csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 tasak sütőpor
  • kb. 100 ml víz

Máz:

  • 150 g ketchup
  • ízlés szerint chili szósz
  • 3 evőkanál méz
  • 3 púpos evőkanál szezámmag

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk majd szárazra töröljük. Felvágjuk kisebb diónyi darabkákra és gyengén megsózzuk. 10-15 percig állni hagyjuk.

Míg a csirke pácolódik, addig kikeverjük a mártogatáshoz való “palacsinta” masszát. A lisztet tálba szórjuk, majd hozzáadjuk az összes száraz hozzávalót és elkeverjük. Ez után hozzáadjuk a felvert tojást, az olajat és apródonként a vizet is.

Alaposan kikeverjük az egészet. A masszának sűrű, palacsintatészta jellegűnek kell lennie.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a húskockákat egyenként a tésztába forgatjuk, hogy mindenhol vastagon bevonja, majd az olajban ropogós, pirosra kisütögetjük őket.

Míg sülnek a húskockák, addig a szezámmagos mártogatót is kikeverjük.

A ketchupot tálba öntjük, hozzáadjuk a mézet és a szezámmagot, majd alaposan kikeverjük a szószt.

Az olajban megsült húskockákat lecsepegtetés után rögtön a szezámmagos szószba forgatjuk, hogy mindenhol bevonja azokat.

Párolt rizzsel, forrón tálaljuk az ételt egy kevés, vágott újhagyma szárral megszórva.