Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kijevi csirke medvehagymás fűszervajjal recept

Kijevi csirke medvehagymás fűszervajjal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemellfilé
    • bors

    A fűszervajhoz:

    • 1 csokor medvehagyma megmosva szárítva
    • 2 gerezd fokhagyma reszelve
    • bors
    • 10 dkg puha vaj
    • 1 ek vágott snidling (friss)

    A panírhoz:

    • zsemlemorzsa
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt

    A sütéshez:

    • 5 dkg vaj
    • 5 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A húsokat srégen bevágjuk úgy, hogy ne szakadjon ki. Valójában zsebeket készítünk a fűszervajnak. Besózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A fűszervajhoz aprítjuk a medvehagymát jó apróra, és a snidlinget is. A puha vajat a fokhagymával, a sóval, a borssal és a fűszerekkel eldolgozzuk, és alufólia segítségével hengert formázunk belőle. Mélyhűtőbe tesszük felhasználásig.

    Amikor már megfagyott, akkor elővesszük, és a húst egy-egy darabbal megtöltjük. Jól összefogjuk, és bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

    Egy tepsit alufóliával kibélelünk, és meglocsoljuk olívaolajjal, majd a panírozott húsokat sorba rakjuk.

    Vajdarabkákkal kirakjuk, és forró sütőbe téve szép pirosra sütjük. Ferdén szelve tálaljuk azon forrón.

    A kijevi csirke medvehagymás fűszervajjal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 268 kcal
    Fehérje: 16 g
    Szénhidrát: 15 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá