Kijevi csirke medvehagymás fűszervajjal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • bors

A fűszervajhoz:

  • 1 csokor medvehagyma megmosva szárítva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • bors
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 ek vágott snidling (friss)

A panírhoz:

  • zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt

A sütéshez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 ek olívaolaj

Elkészítése:

A húsokat srégen bevágjuk úgy, hogy ne szakadjon ki. Valójában zsebeket készítünk a fűszervajnak. Besózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A fűszervajhoz aprítjuk a medvehagymát jó apróra, és a snidlinget is. A puha vajat a fokhagymával, a sóval, a borssal és a fűszerekkel eldolgozzuk, és alufólia segítségével hengert formázunk belőle. Mélyhűtőbe tesszük felhasználásig.

Amikor már megfagyott, akkor elővesszük, és a húst egy-egy darabbal megtöltjük. Jól összefogjuk, és bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Egy tepsit alufóliával kibélelünk, és meglocsoljuk olívaolajjal, majd a panírozott húsokat sorba rakjuk.

Vajdarabkákkal kirakjuk, és forró sütőbe téve szép pirosra sütjük. Ferdén szelve tálaljuk azon forrón.