Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés pulykacomb vele sült körettel recept

Kemencés pulykacomb vele sült körettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db pulyka felső comb, csontos (kb 2 kg)
    • 3 db sárgarépa
    • 1 csomó újhagyma
    • 2 db alma
    • 1,5 kg burgonya
    • 2 fej fokhagyma
    • 2 ek szárnyas grill fűszer
    • 0,5 dl olívaolaj
    • 3 dl rozébor

    Elkészítése:

    A húst letisztítom és jól bedörzsölöm sóval. Egy nagy tepsi alját kiolajozom.

    A fűszerkeveréket elkeverem a maradék olajban és a hús mindkét oldalát bekenem vele.

    A húsokat lerakom a tepsibe, körbe rakom a megmosott héjas krumplival, elhelyezem rajta az újhagymákat.

    Az almát 8 cikkre vágom, magházát eltávolítom, a megtisztított sárgarépát nagyobb darabokra vágom, majd ezeket is elrendezem a hús körül.

    A fokhagymát keresztbe félbevágom, óvatosan hogy a fej ne essen szét és héjastól elhelyezem az egészen.

    Aláöntöm a bort, lefedem fóliával, én erre a célra egy másik tepsit használok.

    Jól felfűtött (300°C) kemencébe tolom és 1,5 óráig lefedve sütöm, majd leveszem a fóliát és ha szükséges még rápirítok keveset.

    Ha megsült 30 percet pihentetem, kicsontozom és felszeletelem.

    A vele sült körettel tálalom.

    A kemencés pulykacomb vele sült körettel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 126 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá