Kemencés pulykacomb vele sült körettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kemencés pulykacomb vele sült körettel

Hozzávalók:

  • 2 db pulyka felső comb, csontos (kb 2 kg)
  • 3 db sárgarépa
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 db alma
  • 1,5 kg burgonya
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 ek szárnyas grill fűszer
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 3 dl rozébor

Elkészítése:

A húst letisztítom és jól bedörzsölöm sóval. Egy nagy tepsi alját kiolajozom.

A fűszerkeveréket elkeverem a maradék olajban és a hús mindkét oldalát bekenem vele.

A húsokat lerakom a tepsibe, körbe rakom a megmosott héjas krumplival, elhelyezem rajta az újhagymákat.

Az almát 8 cikkre vágom, magházát eltávolítom, a megtisztított sárgarépát nagyobb darabokra vágom, majd ezeket is elrendezem a hús körül.

A fokhagymát keresztbe félbevágom, óvatosan hogy a fej ne essen szét és héjastól elhelyezem az egészen.

Aláöntöm a bort, lefedem fóliával, én erre a célra egy másik tepsit használok.

Jól felfűtött (300°C) kemencébe tolom és 1,5 óráig lefedve sütöm, majd leveszem a fóliát és ha szükséges még rápirítok keveset.

Ha megsült 30 percet pihentetem, kicsontozom és felszeletelem.

A vele sült körettel tálalom.