Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés kacsa krumpliágyon recept

Kemencés kacsa krumpliágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 db kacsamell
    • 9 db kacsacomb
    • 3 kg burgonya
    • 2 tk majoránna
    • 2 tk oregánó
    • 2 dl száraz fehérbor
    • ízlés szerint frissen őrölt tarka bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A krumplit megpucolom, a nagyobbakat felezem és lerakom egy kiolajozott tepsi aljára. Meghintem sóval és darálok rá kevés színes borsot.

    A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.

    Sóval bedörzsölöm, majd mindkét felét megszórom majorannával és oregánóval.

    A húsokat a krumplira rakom, aláöntöm a bort, egy másik tepsivel, vagy alufóliával lefedve, 300 fokos kemencébe tolom.

    1,5 óra elteltével leveszem a fedelét, vagy eltávolítom a fóliát és ha szükséges még rápirítok a tetejére.

    A vele sült krumplival és párolt káposztával tálalom.

    Tipp:

    Ezt a mennyiséget egy családi ünnepségen 13 felnőtt és 4 gyerek pusztította el. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá