Kemencés kacsa krumpliágyon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 3 db kacsamell
  • 9 db kacsacomb
  • 3 kg burgonya
  • 2 tk majoránna
  • 2 tk oregánó
  • 2 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint frissen őrölt tarka bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A krumplit megpucolom, a nagyobbakat felezem és lerakom egy kiolajozott tepsi aljára. Meghintem sóval és darálok rá kevés színes borsot.

A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.

Sóval bedörzsölöm, majd mindkét felét megszórom majorannával és oregánóval.

A húsokat a krumplira rakom, aláöntöm a bort, egy másik tepsivel, vagy alufóliával lefedve, 300 fokos kemencébe tolom.

1,5 óra elteltével leveszem a fedelét, vagy eltávolítom a fóliát és ha szükséges még rápirítok a tetejére.

A vele sült krumplival és párolt káposztával tálalom.

Tipp:

Ezt a mennyiséget egy családi ünnepségen 13 felnőtt és 4 gyerek pusztította el. :)