Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Keleti csirke szárny vele sült burgonyával recept

Keleti csirke szárny vele sült  burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A csirke szárnyhoz:

    • 2 kg csirke szárny, vagy csirke felső comb

    Pác:

    • 3 evőkanál ketchup
    • 3 evőkanál szója szósz
    • 3 evőkanál édes chili szósz
    • 3 evőkanál méz

    Burgonyához

    • 1,5 kg burgonya
    • 1,5 dl olvasztott liba, vagy kacsa zsír
    • 1 teáskanál só, bors

    Elkészítése:

    Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálban, majd ebben pácoljuk a szárnyakat. Egy, vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban!

    A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.

    A burgonya elkészítése:

    A burgonyákat (ha nem újburgonya meghámozom). Nagyobb cikkekre vágom. Hideg vízbe felteszem főni, de nem főzöm meg teljesen a villa épp csak átmenjen rajta.

    Leszűröm, majd olvasztott zsírban elkeverek sót és borsot, majd ebben forgatom meg a burgonyákat. Mindenhol vonja be a zsír. Legjobb hozzá kacsa, vagy libazsír.

    Azért kell az sírban megforgatni a burgonyát, mert így kívülről ropogós lesz, belül pedig finom puha marad.

    A tepsit vékonyan kizsírozom, majd a burgonyákat rászórom. Közepes sütőben kb. 25-35 perc alatt pirosra sütöm. A sütés felénél meg szoktam forgatni a burgonyát.

    Tipp:

    A tepsit béleljük ki alufóliával, mert a szárnyak sülés közben könnyen odaragadhatnak a tepsi aljára méz miatt.
    Annál omlósabb lesz a sült csirkeszárny minél többet áll a pácban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá