Keleti csirke szárny vele sült burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A csirke szárnyhoz:

  • 2 kg csirke szárny, vagy csirke felső comb

Pác:

  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál szója szósz
  • 3 evőkanál édes chili szósz
  • 3 evőkanál méz

Burgonyához

  • 1,5 kg burgonya
  • 1,5 dl olvasztott liba, vagy kacsa zsír
  • 1 teáskanál só, bors

Elkészítése:

Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálban, majd ebben pácoljuk a szárnyakat. Egy, vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban!

A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.

A burgonya elkészítése:

A burgonyákat (ha nem újburgonya meghámozom). Nagyobb cikkekre vágom. Hideg vízbe felteszem főni, de nem főzöm meg teljesen a villa épp csak átmenjen rajta.

Leszűröm, majd olvasztott zsírban elkeverek sót és borsot, majd ebben forgatom meg a burgonyákat. Mindenhol vonja be a zsír. Legjobb hozzá kacsa, vagy libazsír.

Azért kell az sírban megforgatni a burgonyát, mert így kívülről ropogós lesz, belül pedig finom puha marad.

A tepsit vékonyan kizsírozom, majd a burgonyákat rászórom. Közepes sütőben kb. 25-35 perc alatt pirosra sütöm. A sütés felénél meg szoktam forgatni a burgonyát.

Tipp:

A tepsit béleljük ki alufóliával, mert a szárnyak sülés közben könnyen odaragadhatnak a tepsi aljára méz miatt.
Annál omlósabb lesz a sült csirkeszárny minél többet áll a pácban.