Hozzávalók:
A csirke szárnyhoz:
Pác:
Burgonyához
Elkészítése:
Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálban, majd ebben pácoljuk a szárnyakat. Egy, vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban!
A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.
A burgonya elkészítése:
A burgonyákat (ha nem újburgonya meghámozom). Nagyobb cikkekre vágom. Hideg vízbe felteszem főni, de nem főzöm meg teljesen a villa épp csak átmenjen rajta.
Leszűröm, majd olvasztott zsírban elkeverek sót és borsot, majd ebben forgatom meg a burgonyákat. Mindenhol vonja be a zsír. Legjobb hozzá kacsa, vagy libazsír.
Azért kell az sírban megforgatni a burgonyát, mert így kívülről ropogós lesz, belül pedig finom puha marad.
A tepsit vékonyan kizsírozom, majd a burgonyákat rászórom. Közepes sütőben kb. 25-35 perc alatt pirosra sütöm. A sütés felénél meg szoktam forgatni a burgonyát.
A tepsit béleljük ki alufóliával, mert a szárnyak sülés közben könnyen odaragadhatnak a tepsi aljára méz miatt.
Annál omlósabb lesz a sült csirkeszárny minél többet áll a pácban.