Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi kacsacomb recept

Karácsonyi kacsacomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kacsacomb
    • 2 narancs+1 a díszítéshez
    • 2kisebb sárgarépa
    • babérlevél
    • pár szem szegfűszeg
    • őrölt bors
    • pár csepp rozmaringolaj

    Mártáshoz:

    • 1 kisebb fej hagyma
    • 0,5 kg sütőtök
    • 1 dl főzőtejszín
    • 5 dkg vaj vagy olívaolaj
    • bors

    Elkészítése:

    A kifacsart narancsok levébe beletesszük a szegfűszeget, babérlevelet, karikára vágott sárgarépát, rozmaringolajat. Ebbe a pácba beletesszük a megtisztított, sózott, borsozott kacsacombokat. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

    Másnap a narancsos pácot tűzálló tálba tesszük, rárakjuk a combokat és lassú tűzön, lefedve megpároljuk. Mikor majdnem puha, levesszük a fedőt, meglocsoljuk olívaolajjal és készre sütjük.

    A sütőtök mártáshoz az apróra vágott hagymát vajon megpirítjuk. A sütőtököt apró kockára vágjuk és a hagymával összepirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Ha puhára pároltuk, összeturmixoljuk, főzőtejszínt keverünk bele (ha szükséges ízesítjük még sóval, borssal), majd összeforraljuk.

    Párolt rizzsel tálaljuk, naranccsal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá