Karácsonyi kacsacomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kacsacomb
  • 2 narancs+1 a díszítéshez
  • 2kisebb sárgarépa
  • babérlevél
  • pár szem szegfűszeg
  • őrölt bors
  • pár csepp rozmaringolaj

Mártáshoz:

  • 1 kisebb fej hagyma
  • 0,5 kg sütőtök
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj vagy olívaolaj
  • bors

Elkészítése:

A kifacsart narancsok levébe beletesszük a szegfűszeget, babérlevelet, karikára vágott sárgarépát, rozmaringolajat. Ebbe a pácba beletesszük a megtisztított, sózott, borsozott kacsacombokat. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap a narancsos pácot tűzálló tálba tesszük, rárakjuk a combokat és lassú tűzön, lefedve megpároljuk. Mikor majdnem puha, levesszük a fedőt, meglocsoljuk olívaolajjal és készre sütjük.

A sütőtök mártáshoz az apróra vágott hagymát vajon megpirítjuk. A sütőtököt apró kockára vágjuk és a hagymával összepirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Ha puhára pároltuk, összeturmixoljuk, főzőtejszínt keverünk bele (ha szükséges ízesítjük még sóval, borssal), majd összeforraljuk.

Párolt rizzsel tálaljuk, naranccsal díszíthetjük.