Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-tökös csirke rókagombával és spárgával recept

Kapros-tökös csirke rókagombával és spárgával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Húshoz:

    • 8 szelet kiklopfolt csirkemellfilé
    • 3 ek libazsír
    • Himalája só
    • bors
    • rozmaring

    Raguhoz:

    • 600 g rókagomba
    • 1 marék zöld spárga végei
    • 2 ek kókuszzsír
    • Himalája só
    • bors
    • rózsabors
    • színes bors
    • borókabogyó
    • kakukkfű keveréke

    Mártáshoz:

    • 2 ek kókuszzsír
    • 1 púpozott ek tápióka keményítő
    • 1 marék felaprított friss kapor
    • 200 ml Cocomas kókusztejszín
    • 1 nagy citrom leve

    Tökhöz:

    • 2 zsenge közepes méretű főzőtök
    • a raguból visszamaradt zsiradék

    Elkészítése:

    A csirkemelleket fűszerezzük és lassú tűzön a libazsíron egy serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.

    A raguhoz nagyon alaposan megtisztítjuk a zöldségeket és kókuszzsíron elkezdjük sütni, párolni. Fűszerezzük, de a sót csak akkor adjuk hozzá, amikor elkészült. Akkor jó, amikor éppen csak puhák a zöldségek. Villával könnyen átszúrhatók, de nem nagyon puhák.

    A mártáshoz a zsiradékon kicsit megfuttatjuk a keményítőt, majd hozzáadjuk a kaprot és a tejszínt. Krémesre keverjük. Ha szükséges, vízzel hígítjuk. Amikor elkészült, belefacsarjuk a citrom levét és elkeverjük.

    A tököt megpucoljuk és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. A raguból visszamaradt zsiradékon mindkét oldalán gyorsan megsütjük, majd lecsepegtetjük.

    Tálalásnál a raguból szedünk először. Erre jön a hús, fejenként 2 szelet. A tökből is pakolunk rá és a mártással megöntözzük. A mártásra szórhatunk egy kevés sót.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá