Kapros-tökös csirke rókagombával és spárgával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kapros-tökös csirke rókagombával és spárgával

Hozzávalók:

Húshoz:

  • 8 szelet kiklopfolt csirkemellfilé
  • 3 ek libazsír
  • Himalája só
  • bors
  • rozmaring

Raguhoz:

  • 600 g rókagomba
  • 1 marék zöld spárga végei
  • 2 ek kókuszzsír
  • Himalája só
  • bors
  • rózsabors
  • színes bors
  • borókabogyó
  • kakukkfű keveréke

Mártáshoz:

  • 2 ek kókuszzsír
  • 1 púpozott ek tápióka keményítő
  • 1 marék felaprított friss kapor
  • 200 ml Cocomas kókusztejszín
  • 1 nagy citrom leve

Tökhöz:

  • 2 zsenge közepes méretű főzőtök
  • a raguból visszamaradt zsiradék

Elkészítése:

A csirkemelleket fűszerezzük és lassú tűzön a libazsíron egy serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.

A raguhoz nagyon alaposan megtisztítjuk a zöldségeket és kókuszzsíron elkezdjük sütni, párolni. Fűszerezzük, de a sót csak akkor adjuk hozzá, amikor elkészült. Akkor jó, amikor éppen csak puhák a zöldségek. Villával könnyen átszúrhatók, de nem nagyon puhák.

A mártáshoz a zsiradékon kicsit megfuttatjuk a keményítőt, majd hozzáadjuk a kaprot és a tejszínt. Krémesre keverjük. Ha szükséges, vízzel hígítjuk. Amikor elkészült, belefacsarjuk a citrom levét és elkeverjük.

A tököt megpucoljuk és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. A raguból visszamaradt zsiradékon mindkét oldalán gyorsan megsütjük, majd lecsepegtetjük.

Tálalásnál a raguból szedünk először. Erre jön a hús, fejenként 2 szelet. A tökből is pakolunk rá és a mártással megöntözzük. A mártásra szórhatunk egy kevés sót.

Jó étvágyat!