Kapros, tejfölös zúzapaprikás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg zúza (csirke, kacsa, pulyka is lehet)
- 2 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis pohár tejföl
- 2 paradicsom
- 2 lecsópaprika
- só
- őrölt bors
- 1 kis csokor kapor
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 ek liszt
- 1 ek őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát apróra vágva, kevés zsiradékon megfonnyasztom, megsózom.
A megmosott, átvizsgált, szükség szerint darabokra vágott zúzát hozzátéve, fehéredésig pirítom. Beleöntöm a bort és a felaprított paprikát, paradicsomot is hozzáteszem.
Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje, majd fedő alatt főzöm.
Mikor a zúza megpuhult, (addigra a hagyma, paprika, paradicsom is szétfő) kevés főzőlevet kivéve, azt a tejföllel, és kevés liszttel csomómentesre keverem, és enyhén behabarom. A zúzott fokhagymát és a finomra vágott kaprot is hozzátéve, meghintem őrölt paprikával, majd felforralom.
Frissen őrölt borsot adok hozzá, és tálalom.
Galuskát, vagy pirított házi tarhonyát, valamint zöld fűszerekbe (snidling, kapor) forgatott tejföl golyóbisokat adok mellé.
Tipp:
Bográcsban elkészíthető étel, a mennyiségeket ki-ki saját edénye, és a vendégül látni kívánt személyekhez igazíthatja. Ez a mennyiség, 4-6 fő vendégül látásához elegendő.
Minden bográcsos ételhez ajánlom a száraz fehér vagy vörösbor használatát. Mire az étel elkészül, az alkoholtartalom elpárolog, a bor savtartalma viszont segít a hagyma főzésében, az esetleges leragadások feloldásába, nem utolsó sorban, kitűnő ízt kölcsönöz ételünknek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »