Káposztával töltött pulykacomb burgonyalepényen recept

Hozzávalók:
- 1 db kb 1,5 kg-os pulyka felsőcomb (csonttal együtt)
- 50 dkg szálas savanyú káposzta
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg szárazkolbász
- 1/2 dl olaj
- pulykahús fűszerkeverék ízlés szerint
A körethez:
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a sütéshez
- 1 gerezd fokhagyma
- aki szereti, tehet bele reszelt szerecsendiót is
Elkészítése:
A húst kicsontozzuk, de óvatosan, nehogy átvágjuk. A bőrét eltávolítjuk, a húst megmossuk és megszárítjuk.
A káposztát ízlés szerint átöblítjük (hogy ne legyen túl savanyú).
A szalonnát összevágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük a finomra vágott hagymát és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, 1 dl vizet öntünk hozzá és fedő alatt kb 20 percig pároljuk.
Közben a fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.
A kolbászt csíkokra vágjuk.
A pulykahúst megszórjuk a fűszerkeverékkel és bedörzsöljük a fokhagymával, majd beletöltjük a káposztát és a kolbászt. Feltekerjük és megkötözzük.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) bekapcsoljuk. A húst tepsibe fektetjük, ráöntjük a káposzta párolólevét, ha túl kevés, kicsi vízzel pótoljuk.
A sütőben, gyakran locsolgatva 50-60 percig sütjük. Ha megsült kb 15 percre alufóliával letakarjuk, majd felszeleteljük.
Megtisztítjuk a burgonyát, lereszeljük,és összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, a tejföllel, (borssal, fokhagymával).
Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, a burgonyás masszából evőkanálnyi halmokat teszünk bele, a kanál hátával elsimítjuk 3-4 mm vastagra és a lepények mindkét oldalát szép pirosra megsütjük.
Tálaláskor a burgonyalepényt tányérra tesszük, ráfektetjük a felszeletelt húst, meglocsoljuk a levével.
Tipp:
Lehet úgy is készíteni, hogy a tepsiben eloszlatjuk a káposztát, ráfektetjük a befűszerezett húst és így sütjük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »