Káposztával töltött pulykacomb burgonyalepényen recept

Hozzávalók:
- 1 db kb 1,5 kg-os pulyka felsőcomb (csonttal együtt)
- 50 dkg szálas savanyú káposzta
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg szárazkolbász
- 1/2 dl olaj
- pulykahús fűszerkeverék ízlés szerint
A körethez:
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a sütéshez
- 1 gerezd fokhagyma
- aki szereti, tehet bele reszelt szerecsendiót is
Elkészítése:
A húst kicsontozzuk, de óvatosan, nehogy átvágjuk. A bőrét eltávolítjuk, a húst megmossuk és megszárítjuk.
A káposztát ízlés szerint átöblítjük (hogy ne legyen túl savanyú).
A szalonnát összevágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük a finomra vágott hagymát és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, 1 dl vizet öntünk hozzá és fedő alatt kb 20 percig pároljuk.
Közben a fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.
A kolbászt csíkokra vágjuk.
A pulykahúst megszórjuk a fűszerkeverékkel és bedörzsöljük a fokhagymával, majd beletöltjük a káposztát és a kolbászt. Feltekerjük és megkötözzük.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) bekapcsoljuk. A húst tepsibe fektetjük, ráöntjük a káposzta párolólevét, ha túl kevés, kicsi vízzel pótoljuk.
A sütőben, gyakran locsolgatva 50-60 percig sütjük. Ha megsült kb 15 percre alufóliával letakarjuk, majd felszeleteljük.
Megtisztítjuk a burgonyát, lereszeljük,és összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, a tejföllel, (borssal, fokhagymával).
Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, a burgonyás masszából evőkanálnyi halmokat teszünk bele, a kanál hátával elsimítjuk 3-4 mm vastagra és a lepények mindkét oldalát szép pirosra megsütjük.
Tálaláskor a burgonyalepényt tányérra tesszük, ráfektetjük a felszeletelt húst, meglocsoljuk a levével.
Tipp:
Lehet úgy is készíteni, hogy a tepsiben eloszlatjuk a káposztát, ráfektetjük a befűszerezett húst és így sütjük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »