Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsazúza pörkölt recept

Kacsazúza pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók

    • 1 kg kacsazúza
    • 3 fej vöröshagyma
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 2 db paradicsom
    • 1 db paprika
    • 1 db hegyes, erős paprika
    • köménymag
    • 1 ek. pirospaprika
    • 2 tk. só
    •  2 ek. kacsa vagy libazsír

    Előkészítés:

    A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A hagymákat, paprikát, paradicsomot szintén felkockázzuk.

    Elkészítés:

    A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.

    Hozzáadjuk a felkockázott zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.

    Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

    Galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá