Kacsazúza pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

  • 1 kg kacsazúza
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes, erős paprika
  • köménymag
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 tk. só
  •  2 ek. kacsa vagy libazsír

Előkészítés:

A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A hagymákat, paprikát, paradicsomot szintén felkockázzuk.

Elkészítés:

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a felkockázott zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.

Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!