Kacsamell rozmaringos meggyraguval recept
Hozzávalók:
- 2 darab kacsamell
- 1 ág rozmaring
- só
- őrölt bors
- 10 dkg meggybefőtt
- 1 dl meggylé
- 2 szem szegfűszeg
- 1 tk balzsamecet
- 1 tk méz
- 1 csipet rozmaring
Elkészítése:
A kacsamellek bőrét rácsosan bevagdossuk, vigyázva, hogy a húsig ne vágjunk be.
Sózzuk, borsozzuk, és egy tapadás mentes serpenyőben bőrével lefelé megpirítjuk, majd megfordítjuk, hogy a másik oldala is színt kapjon.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe átrakjuk, a zsírjával együtt. Rádobjuk a rozmaring ágacskát és előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.
Közben a meggyraguhoz a meggyet a levével együtt egy lábasba öntjük, hozzádobjuk a szegfűszeget, a csipetnyi rozmaringot. Ízesítjük még a mézzel, valamint a balzsamecettel. Összeforraljuk amíg kissé besűrűsödik.
Miután a kacsa megsült, pár percig pihentetjük, aztán felszeletelve tálaljuk burgonyakörettel, valamint a meggyraguval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









