Kacsamell rozmaringos meggyraguval recept

Hozzávalók:
- 2 darab kacsamell
- 1 ág rozmaring
- só
- őrölt bors
- 10 dkg meggybefőtt
- 1 dl meggylé
- 2 szem szegfűszeg
- 1 tk balzsamecet
- 1 tk méz
- 1 csipet rozmaring
Elkészítése:
A kacsamellek bőrét rácsosan bevagdossuk, vigyázva, hogy a húsig ne vágjunk be.
Sózzuk, borsozzuk, és egy tapadás mentes serpenyőben bőrével lefelé megpirítjuk, majd megfordítjuk, hogy a másik oldala is színt kapjon.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe átrakjuk, a zsírjával együtt. Rádobjuk a rozmaring ágacskát és előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.
Közben a meggyraguhoz a meggyet a levével együtt egy lábasba öntjük, hozzádobjuk a szegfűszeget, a csipetnyi rozmaringot. Ízesítjük még a mézzel, valamint a balzsamecettel. Összeforraljuk amíg kissé besűrűsödik.
Miután a kacsa megsült, pár percig pihentetjük, aztán felszeletelve tálaljuk burgonyakörettel, valamint a meggyraguval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »