Rozmaringos kacsasült recept

Hozzávalók három személyre:
- 3 db kacsacomb
- őrölt bors,só
- 2 szál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek.olaj
- 1 dl. édes Tokaji Szamorodni
Elkészítés:
A kacsacombokat megmossuk,majd lecsepegtetjük a vizet és sóval és frissen őrölt borssal befűszerezzük.
A rozmaring levélből apróra vágunk egy kávéskanálnyit, és egy tányérban az olajjal összekeverjük, ezzel bedörzsöljük a combokat, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe rakjuk.
Rátesszük a megtisztított fokhagymát, és ráöntjük a bort.
Lefóliázzuk, és kb. 2 órát sütjük 160 C fokon középső rácson (nekem ennyi idő alatt puha lett). Ezalatt a zsír nagy része kiolvad.
Közben meglocsoljuk néhányszor a zafttal a combokat. Levesszük a fóliát és a felső rácsra tesszük és légkeveréses fokozaton piritjük. Amikor szép piros megfordítjuk és a bőrös részét megszórjuk egy kicsit sóval és azt is megpirítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »