Rozmaringos kacsasült recept

Hozzávalók három személyre:
- 3 db kacsacomb
- őrölt bors,só
- 2 szál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek.olaj
- 1 dl. édes Tokaji Szamorodni
Elkészítés:
A kacsacombokat megmossuk,majd lecsepegtetjük a vizet és sóval és frissen őrölt borssal befűszerezzük.
A rozmaring levélből apróra vágunk egy kávéskanálnyit, és egy tányérban az olajjal összekeverjük, ezzel bedörzsöljük a combokat, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe rakjuk.
Rátesszük a megtisztított fokhagymát, és ráöntjük a bort.
Lefóliázzuk, és kb. 2 órát sütjük 160 C fokon középső rácson (nekem ennyi idő alatt puha lett). Ezalatt a zsír nagy része kiolvad.
Közben meglocsoljuk néhányszor a zafttal a combokat. Levesszük a fóliát és a felső rácsra tesszük és légkeveréses fokozaton piritjük. Amikor szép piros megfordítjuk és a bőrös részét megszórjuk egy kicsit sóval és azt is megpirítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »