Rozmaringos kacsasült recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók három személyre:
- 3 db kacsacomb
- őrölt bors,só
- 2 szál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek.olaj
- 1 dl. édes Tokaji Szamorodni
Elkészítés:
A kacsacombokat megmossuk,majd lecsepegtetjük a vizet és sóval és frissen őrölt borssal befűszerezzük.
A rozmaring levélből apróra vágunk egy kávéskanálnyit, és egy tányérban az olajjal összekeverjük, ezzel bedörzsöljük a combokat, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe rakjuk.
Rátesszük a megtisztított fokhagymát, és ráöntjük a bort.
Lefóliázzuk, és kb. 2 órát sütjük 160 C fokon középső rácson (nekem ennyi idő alatt puha lett). Ezalatt a zsír nagy része kiolvad.
Közben meglocsoljuk néhányszor a zafttal a combokat. Levesszük a fóliát és a felső rácsra tesszük és légkeveréses fokozaton piritjük. Amikor szép piros megfordítjuk és a bőrös részét megszórjuk egy kicsit sóval és azt is megpirítjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.