Rozmaringos kacsasült recept

Hozzávalók három személyre:
- 3 db kacsacomb
- őrölt bors,só
- 2 szál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek.olaj
- 1 dl. édes Tokaji Szamorodni
Elkészítés:
A kacsacombokat megmossuk,majd lecsepegtetjük a vizet és sóval és frissen őrölt borssal befűszerezzük.
A rozmaring levélből apróra vágunk egy kávéskanálnyit, és egy tányérban az olajjal összekeverjük, ezzel bedörzsöljük a combokat, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe rakjuk.
Rátesszük a megtisztított fokhagymát, és ráöntjük a bort.
Lefóliázzuk, és kb. 2 órát sütjük 160 C fokon középső rácson (nekem ennyi idő alatt puha lett). Ezalatt a zsír nagy része kiolvad.
Közben meglocsoljuk néhányszor a zafttal a combokat. Levesszük a fóliát és a felső rácsra tesszük és légkeveréses fokozaton piritjük. Amikor szép piros megfordítjuk és a bőrös részét megszórjuk egy kicsit sóval és azt is megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »