Rozmaringos kacsasült

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók három személyre:

  • 3 db kacsacomb
  • őrölt bors,só
  • 2 szál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek.olaj
  • 1 dl. édes Tokaji Szamorodni

Elkészítés:

A kacsacombokat megmossuk,majd lecsepegtetjük a vizet és sóval és frissen őrölt borssal befűszerezzük.

A rozmaring levélből apróra vágunk  egy kávéskanálnyit, és egy tányérban az olajjal összekeverjük, ezzel bedörzsöljük a combokat, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe rakjuk.

Rátesszük a megtisztított fokhagymát, és ráöntjük a bort.

Lefóliázzuk,   és kb. 2 órát sütjük 160 C fokon középső rácson (nekem ennyi idő alatt puha lett).  Ezalatt a zsír nagy része kiolvad.

Közben meglocsoljuk néhányszor a zafttal a combokat.  Levesszük a fóliát és a felső rácsra tesszük  és légkeveréses fokozaton piritjük. Amikor szép piros megfordítjuk és a bőrös részét megszórjuk egy kicsit sóval és azt is megpirítjuk.